Măsuri speciale la metrou și STB în București: ce trebuie să știe cetățenii din Capitală
În București se iau măsuri special în perioada stării de urgență instituite pe teritoriul țării. Sunt vizate programele de circulație de la metrou și STB.
Metrorex ia măsuri special în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul celor care circulă cu metroul sau cu tramvaiele și autobuzele STB în aceste zile a scăzut. Majoritatea lucrează de acasă, din moment ce autoritățile le-au recomandat angajatorilor să permită acest lucru pe cât posibil.
Astfel, atât Metrorex, cât și STB au anunțat măsuri speciale.
Măsurile luate de Metrorex și STB în București
Metrorex a anunțat că numărul de trenuri de metrou aflate în circulaţie se va reduce cu 15% până la 20% pe toate magistralele, în funcţie de evoluţia traficului de călători din aceasta perioadă. Asta pentru că-s tot mai puțini bucureșteni care circulă în această perioadă.
De asemenea, compania vrea să elimine riscul îmbolnăvirilor.
„În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”, precizează Metrorex.
Măsuri speciale se iau și la STB – Societatea de Transport Bucureşti. Parcul auto va fi diminuat cu 25%, a anunţat primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook.
„În ceea ce priveşte transportul public în comun, acesta va fi redus cu 25%. Practic, parcul auto al STB se va redimensiona în această perioadă cu un procent de 25%. Motivele sunt foarte clare. În primul rând, a scăzut numărul de călători. Trebuie să îi protejăm şi pe aceştia, care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populaţie, dar, de asemenea, trebuie să avem grijă şi de conducătorii auto”, a spus primarul-general.
Gabriela Firea a cerut și oprirea lucrărilor de pe șantiere.
„Mulţi dintre angajaţii de pe aceste şantiere sunt din judeţele vecine sau din comunele limitrofe. Avem informaţii de la poliţiile locale că au intrat în contact cu români întorşi recent din Italia şi din Spania care nu au respectat izolarea la domiciliu. Este posibil să se fi infectat deja cu noul coronavirus. Asta ar fi însemnat ca, atunci când ar fi ajuns să cumpere medicamente într-o farmacie sau alimente într-un magazin sau, pur şi simplu, ar fi folosit mijloacele de transport în comun sau s-ar fi deplasat pe străzi, să fi transmis coronavirusul de tip nou bucureştenilor. De aceea am luat această decizie, care este în concordanţă şi cu decretul de stare de urgenţă”, a spus edilul-șef.